Jansema schrijft en filmt sinds 2016 voor onder andere Erdee Mediagroep, Mediahuis Noord, RTV Oost, RTV Drenthe, DPG en tal van andere bedrijven. Die samenwerking verloopt prettig. Dat blijkt ook uit de onderstaande referenties. 

 

Frank Jansen, nieuwscoördinator RTV Oost:

"Robert is een enthousiaste en vooral goede verslaggever. Hij herkent in de kleinste dingen meteen een verhaal. Gebeurtenissen zet hij liefst zelf om in berichten, radioreportages of video’s. En dat doet hij erg goed. Wat mij betreft een moderner verslaggever: met twee voeten in de samenleving, kan schrijven, filmen, interviewen en heeft gevoel voor humor."

 

Ronald de Vreede, mediadirecteur Digitale Kranten Nederland:

"De korte, directe lijnen én snelle antwoorden maken de samenwerking prettig. Robert is betrouwbaar, afspraak is afspraak, vakbekwaam en zeer flexibel."

 

Marianne Weegenaar, redactiecoördinator Mediahuis Noord:

"Robert is niets te gek, hij is altijd enthousiast, denkt 'out of the box' en heeft originele invalshoeken voor een reportage."

 

Erik Driessen, eigenaar De Tekstkenner:

"Robert Jansema heeft een goed lokaal netwerk in Zwartewaterland. Daarom maak ik gebruik van zijn diensten. Ook komt hij zelf regelmatig met goede suggesties voor artikelen. Die schrijft hij vervolgens snel en professioneel. Buiten de lokale journalistiek om schakel ik Jansema ook af en toe in voor wat meer zakelijk getinte opdrachten. Ook over die kwaliteit ben ik tevreden. Het jeugdige enthousiasme van Jansema zie ik ook als meerwaarde."

 

Marieke Rosier, eindredacteur RTV Drenthe:

"Robert wordt vooral ingezet als camerajournalist, wat betekent dat hij meestal zelf de video-opnamen maakt voor televisie, de site en/of de sociale media. Hij is een graag geziene collega op de redactie van RTV Drenthe. Je hoeft maar naar hem te kijken en weg is-ie al, met camera en al."