Wie ben ik?

Ik ben Robert Jansema (1999), zelfstandig ondernemer in de (journalistieke) media. Ik woon in de Kop van Overijssel en ben daar sinds 2013 werkzaam voor meerdere mediakanalen. Vol enthousiasme, met oog voor detail, een ondernemende gedachte en liefde voor het platteland werk ik dagelijks met collega's voor kranten, omroepen en bedrijven. Daarnaast werk ik met een team van verslaggevers en fotografen aan de nieuwsmerken van Jansema Media.

Wat doe ik?

Jansema Media is uitgever van Genemuiden Actueel, Zwartsluis Actueel en Land Veno Actueel. Verder ben ik betrokken bij de eindredactie van Hasselt Actueel. Daarnaast produceert Jansema Media maandelijks een landbouwkatern voor kranten die verschijnen in Flevoland.

Naast het uitgeven van die websites ben ik freelance verslaggever voor kranten en omroepen. RTV Oost, RTV Drenthe, De Meppeler Courant, De Steenwijker Courant, het Reformatorisch Dagblad, Brug Media Kampen, Persbureau Noorden Nu en de kranten van het Mediahuis weten de weg naar Jansema Media te vinden. Ik richt mij voornamelijk op algemeen en regionaal nieuws. Verder sturen opdrachtgevers mij regelmatig naar de rechtbank en heb ik kennis in huis over de gereformeerde gezindte.

Hoe doe ik dat?

De nieuwsmerken van Jansema Media staan middenin de maatschappij. Daardoor weten we wat er speelt bij doelgroepen van onze uitgaves en opdrachtgevers. We proeven de nieuwsbehoefte en maken daarvoor passende mediaproducten voor eigen titels of nieuwskanalen van opdrachtgevers. Waar nodig slaan we andere mediaspecialisten in de arm om samen het doel te bereiken. 

Waarom doe ik dat?

Ik werk in de media omdat ik mensen wil entertainen, informeren en inspireren met feiten, gebeurtenissen en verhalen uit hun directe omgeving. We werken natuurlijk wel voor opdrachtgevers, maar uiteindelijk is het de nieuwsconsument die je op een eerlijke, verrassende en begrijpbare manier wil bereiken met je reportages.