Wie ben ik?

Ik ben Robert Jansema, zelfstandig ondernemer in de (journalistieke) media. Ik woon in de Kop van Overijssel en ben daar sinds 2013 werkzaam voor mediakanalen. Met een enthousiast karakter, oog voor detail, ondernemende gedachte en liefde voor het platteland werk ik dagelijks met collega's voor kranten, omroepen en bedrijven. Daarnaast werk ik met een team van verslaggevers en fotograven aan de nieuwsmerken van Jansema Media: Land Veno Actueel en Zwartsluis Actueel. 

Wat doe ik?

Jansema Media is uitgever van Genemuiden Actueel, Zwartsluis Actueel en Land Veno Actueel. Daarnaast ben ik betrokken bij de eindredactie van collega-websites Hasselt Actueel. Naast het uitgeven van die websites ben ik freelance verslaggever voor kranten en omroepen.

Hoe doe ik dat?

De merken van Jansema Media staan middenin de maatschappij. Daardoor weten we wat er speelt bij doelgroepen van onze uitgaves en opdrachtgevers. We proeven de nieuwsbehoefte en maken daarvoor passende mediaproducten voor eigen merken of merken van opdrachtgevers. Waar nodig slaan we andere mediaspecialisten in de arm om samen het doel te bereiken. De redactie van Jansema Media werkt vanuit een christelijk gedachtegoed.

Waarom doe ik dat?

Robert Jansema: "Ik werk in de media omdat ik publiek wil entertainen, informeren en inspireren met feiten, gebeurtenissen en/of verhalen uit hun directe omgeving. We werken natuurlijk wel voor opdrachtgevers, maar uiteindelijk zijn de producten voor lezers, klanten, kijkers en luisteraars van mijn afnemers."