Wie ben ik?

Ik ben Robert Jansema (1999), zelfstandig ondernemer in de (journalistieke) media. Ik woon in de Kop van Overijssel en ben daar sinds 2013 werkzaam voor meerdere mediakanalen. Vol enthousiasme, met oog voor detail, een ondernemende gedachte en liefde voor het platteland werk ik dagelijks met collega's voor kranten, omroepen en bedrijven. Daarnaast werk ik met een team van verslaggevers en fotografen aan de nieuwsmerken van Jansema Media.

Wat doe ik?

Jansema Media is uitgever van Genemuiden Actueel, Zwartsluis Actueel en Land Veno Actueel. Verder ben ik betrokken bij de eindredactie van collega-website Hasselt Actueel. Verder maakt Jansema Media maandelijks een landbouwkatern voor kranten die verschijnen in Flevoland.

Naast het uitgeven van die websites ben ik freelance verslaggever voor kranten en omroepen. RTV Oost, RTV Drenthe, De Meppeler Courant, De Steenwijker Courant, het Reformatorisch Dagblad, Brug Media Kampen, Persbureau Noorden Nu en Dagblad van het Noorden weten de weg naar Jansema Media te vinden. Ik richt mij voornamelijk op algemeen en regionaal nieuws. Verder sturen opdrachtgevers mij regelmatig naar de rechtbank.

Hoe doe ik dat?

De nieuwsmerken van Jansema Media staan middenin de maatschappij. Daardoor weten we wat er speelt bij doelgroepen van onze uitgaves en opdrachtgevers. We proeven de nieuwsbehoefte en maken daarvoor passende mediaproducten voor eigen merken of merken van opdrachtgevers. Waar nodig slaan we andere mediaspecialisten in de arm om samen het doel te bereiken. 

Waarom doe ik dat?

Robert Jansema: "Ik werk in de media omdat ik publiek wil entertainen, informeren en inspireren met feiten, gebeurtenissen en/of verhalen uit hun directe omgeving. We werken natuurlijk wel voor opdrachtgevers, maar uiteindelijk zijn de producten voor lezers, klanten, kijkers en luisteraars van de afnemers."